Fantins Busy Buddy

 
Foreldre:
SE JCH Huntsman Lance / Fantins Xtra 

Født 30.01.2012
Reg.nr. NO35149/12
Farge Lever/hvit
Høyde
HD FRI - A
Øyne:DNA test
Øyne: ECVO øyelyst U.A
Øyne: Glaukom U.A


Resultat nederst på siden

 

 

 

 Buddy
 
Det var ikke meningen å beholde valp fra BB kullet, men en liten hann valp snek seg inn under huden på Kjell. Når Kjell satt i Stresslessen og så på TV, lå Buddy i fanget og sov, og slik fortsatte det...
Vi hadde 5 hunder og var enige om at vi i takt med naturlig frafall skulle nedtrappe til 4 hunder. Med Buddy økte vi i stedet til 6  - det har vi aldri har angret på :-)
 
Buddy er en mild hund, som gled lett inn i flokken og tilpasset seg våre 2 eldre hannhunder på en respektfull måte. 
2013 Buddy er med på jakt, han er lydig, har et fint søk mønster, er fast i viltkontakt og apporterer og avleverer i hånd. Han har startet på noen jaktprøver, men det har vært generelt dårlig med fugl de gangene han har deltatt, så premier er det heller dårlig med. Fine kritikker fra dommeren har han imidlertid. 
 
2014 Det ble 3 jaktdager i Tynsetl hvor Buddy fungerte fint, men jaktprøver ble det ikke da Kjell var dårlig det meste av høsten. 
 
2015 Kjell og Buddy jakter på Tynset i år også og Kjell er svært fornøyd med Buddys utvikling. Når jaktprøvene starter er Kjell syk og Rigmor fører Buddy på Gjerstad og den første prøven på Hemnes. Jeg er overrasket over hvor bra Buddy går med meg som aldri har trent eller ført ham tidligere.
Kjell fikk gått med Buddy selv på de senere prøvene og med 1.BK må han opp i AK neste år.  Nå må det trenes på vannapport for fellesklasse AK/EK. Den må være Godkjent for at han skal få starte på feltprøvene. Kjell har en oppgave å gjøre :-)
 
2016 Nok en høst med jakt og "guttetur" sammen med søster Becky og tante Xzena i Trøndelag. Buddy fungerer supert iflg. Kjell, han holder kontakt og apporterer perfekt. Heller ikke dette året fikk Kjell  trent tilstrekkelig på den lange vann apporten. 
 
2017 Kjell er i bedre form og har begynt å trene på lange apporter med innlagte vanskelighets grader og er nå oppe i mer enn 70 m. Når temperaturen stiger noe blir det å overføre dette til vann.
28/2 ble han paret med Goya. Vi har lenge ønsket å beholde linjene etter Xtra og Herkules og ser med spenning frem til dette kullet som blir vårt HH-kull. 
 
 

 


 
   
 Buddy 3 mnd med Kjell og mor Xtra  4 mnd, Buddy synes barnestolen var akkurat passe for ham   Xtra og Buddy i egen hytte


 Dato Sted Prøvetype Resultat Kort utdrag av kritikk
201505.12.15 Jæren Rugde,Bekksin mm  2 BK Arb. i god kontakt m/fører, i 2.slipp varierer søket og premiegr. trekkes noe ned.
06.11.15 Sokndal Rugde  0 BK Jobber i god fart og kontakt, men viser seg urutinert under varierende vindforhold.
01.11.15 Hemnes Rugde/Fasan  1 BK En hund m/mycket goda jaktegenskaper. Den kommer at visa sei i høgre klasser!
31.10.15 Hemnes Utsatt Fasan  2 BK (R. fører)Buddy tar opp 3 fugl på 100 m, noe urolig i starten fast i siste situasjon.
26.09.15
Gjerstad Skogsfuglpr.  0 BK (Rigmor fører) Hunden arb. svært bra men finner ikke fugl.
2014


Kjell er ikke bra og deltar ikke på prøver med Buddy denne høsten.
201319.10.13 Skiptvet Jaktprøve Rapphøns  3 BK Noe uro i viltkontakt, men bra søk for klassen
28.09.13 Aurskog Jaktprøve Skog  0 BK Meget bra arbeid for klassen

21.09.13

Kongsberg Jaktprøve Skog  0 BK En lovende jakthund som viser god utholdenhet for klassen
admin