Fantins U-2

Foreldre: SJ(j)CH Iliadens Tyfon / Via-Edsbergs Anja

 Født  16.05.2006
 Reg.nr.  12660/06
 Farge  Levet/Hvit
 Høyde  ca 40 cm
 HD  FRI  A
 Øyne  Øyelyst 3g. UA
 Øyne  DNA Chord I: Clear
   
 Valpekull:
 Fantins X- kull født 01.09.2008
 Fantins Y-kull   født 28.11.2009
 Fantins Z-kull   født 20.02.2011 
 Fantins CC-kull født 30.01.2013
 
Resultat:
 
Nederst på siden

 


 Uii
som vi kaller henne til daglig er den minste av våre tisper. Hun er liten og velproporsjonert, kompakt og med god benstamme.
Hun er en herlig familiehund og jaktkamerat. Uii er livlig og glad, men også mild og rolig. Hun er fører myk og dermed lett dressert. I enkelte situasjoner kan hun være noe forsiktig men når det gjelder jakt har hun ingen hemninger.
Uii har vært trent for jakt og jaktprøvedeltagelse fra hun var valp, da vi i 2008 syntes apportering og feltarbeide fungerte bestemte vi oss for å starte henne på jaktprøve i unghund klasse.
Stor var vår forbauselse da hun som avleverte alle apporter i hånd, både vilt og dummy, i skogen og her hjemme, ikke avleverte i hånd på vann apport prøven.
Den ble altså ikke godkjent, og siden det er "inngangsbilletten" til deltagelse på feltdelen, ble det ingen start i 2007. En godkjent jaktanleggsprøve ble det imidlertid.

Trening på korrekt avlevering av vann apport ble intensivert. Deretter slepespor på kanin som er nødvendig om hun skulle starte i Åpenklasse (AK). I 2007 hadde vi tidspress, i 2008 hadde vi en avslappet og fin trening og bitene falt på plass. Hun var klar for jaktprøvestart. Så ble hun paret! Vårt X-kull ble født 1.september 08. Det ble 8 valper og morsrolle i stedet for jakt og jaktprøver.

I 2009 debuterte hun omsider på jaktprøve, fikk 1 BK og ble Beste Debutant. Det ble et par prøver til og hun fikk svært god kritikk på alle. Som en svensk dommer sa: Hon jager så klokt… 28.nov. ble hun mor til vårt Y-kull, også denne gangen 8 valper.
I 2010 ble det bare en start for Uii og den gikk i Sverige. Vi hadde ikke fått somlet oss til å ta den nødvendige apport prøven i Åpenklasse (AK) som måtte til for å få starte her hjemme. Hun var imidlertid med venner på jakt en uke og det ble felt Orrfugl for henne. Både jeger og hund var kjempefornøyde. Hun fikk navnet "Prinsessa", sørget for at regelen om at hunder ikke skulle i sofaen ble brutt, hun nøt peiskosen sammen med Espen, Tina og unge Marcus.
2011 Det var ikke meningen at Uii skulle pares denne våren, men det ordnet hun selv, hun elsker valper og synes det var helt feil at bare Vidda skulle pares. Uii blir derfor også mor til vårt Z-kull. Hun elsker valper og er en herlig valpe mor. Kun 4 valper denne gangen
2012 Uii har kun startet på Jaktprøver hvor det er naturlig vilt både i 2011 og nå i år, der fungerer hun optimalt, likeså under jakten. På Skiptvet hvor prøvene foregår på en juletreplantasje med utsatt rapphøns ser hun ut til å kjede seg....! Vi har derfor ikke meldt henne på til de prøvene som har vært arrangert der.
Som så mange andre av de deltagende hundene både i 2011 og i 2012 har det ikke blitt premiering pga manglende viltkontakt. Det har vært utrolig lite fugl å finne, da hjelper det lite at vi under jakt i terreng med en grei fugle bestand ser at hun er en god viltfinner. Hun har full ro i kontakt med både fugl og småvilt (hare/kanin) og felt vilt har alltid blitt bragt inn.

Sesongen 2012 skulle avsluttes med årets siste jaktprøver i Rogaland. Det er alltid spennende, her er det ikke gitt at man finner fugl. Uii finner fugl BEGGE DAGER! Kjell får nærmest hakeslepp da hun ikke bringer fuglen helt inn, men vil fortsette å søke. Uii fikk super kritikk for søket og ro i flere viltkontakter og lå an til høyeste premiering - så gjør hun altså noe hun aldri har gjort.. Det er med andre ord sant at "en prøve er en prøve, det er da de uventede ting skjer..."

Problemer er til for å løses, noe kan ha skjedd som vi ikke har observert - med fugl i fryseren skal vi nok finne ut av det. Hun er nå vår lille kompis og kjælegris uansett :-)

 

     
7 mnd Pappas lille kosegris .... og hoppegås 7 mnd og godt i gang med søkarbeidet 
     
Uii  2år - en hund som viser at hun kan... en super hund og en super viltfinner En dommer sa: Hon jagar så klokt 
     
Og fart har hun  gjennom busker og kratt.
     
 Valper i magen ingen hindring, snø er gøy. Uii med Z-kullet  noen dager gamle Em omsorgsfull mor helt til valpene er leveringsklare

 
 
 
 
 

Dato

Sted Prøvetype Resultat
Kort utdrag av kritikkene

04.11.12 Birkeland Jaktpr. Rugde 0 AK Gjør et supert arb. finner fugl men bringe den ikke inn!!!
Hun har app.Rugde mang ganger - Hva har skjedd????
03.11.12 Birkeland Jaktpr.Rugde 0 AK Gjør et supert arb. finner fugl men bringe den ikke inn!!!
23.09.12 Kongsberg Jaktpr.Skog 0 AK Et godt arbeid for klassen men desverre ingen viltkontakt
16.09.12 Støren Jaktpr.Skog 0 AK Et overbevisende arbeid, men desverre ingen viltkontakt
30.10.11 Birkeland Jaktpr.Rugde 0 AK Stor arbeidsglädje och motor, kommer ej på fågel
29.10.11 Birkeland Jaktpr.Rugde 0 AK Et plettfritt søk, fortjener prem. men har dessv. ikke viltkontakt
18.09.11 Kongsberg Jaktpr.Skog 0 AK Kan desverre ikke premieres pga manglende fuglekontakt
30.10.10 Tjørn Jaktpr. Fasan 2 Nkl Välførd tik. Bra stadga o app. på fasan som fälls långt ut.
01.11.09 Birkeland Jaktpr. Rugde 0 BK Ingen viltkontakt denne dagen.
31.10.09 Birkeland Jaktpr. Rugde 1 BK En mycket balanserad o trevlig arb. tik
18.10.09 Kongsberg Jaktpr. Skog 0 BK Ingen viltkontakt
03.10.09 Skiptvet Jaktpr. Fasan 1 BK BESTE DEBUTANT Arb.effektivt med utm.førerkontakt. M.lovende
15.09.09 Andebu Apportpr. BK Godkjent Et meget godt arbeid
20.06.09 Kongsberg Apportpr. AK I.Godkj. Slepespor: Perfekt. Fant ikke fuglen.
22.08.07 Andebu Jaktanleggspr. Godkjent Gjennomfører alle moment meget bra


admin